Duo och kombivagn

Med tiden har vi köpt mer än 30 av de dubbla barnvagnar och testade dem under flera månader för att hjälpa föräldrar att hitta rätt produkt för deras växande familj. I denna omfattande översyn, delar vi allt vi lärt oss att jämföra alla detaljer och funktioner sida vid sida under testning med ett skarpt öga för vad som gör varje unik, liknande och bättre eller sämre. Denna artikel bryter ner vad som är viktigast att tänka på när minska ner dina köpoptioner och vilka variabler som du bör överväga att göra ditt slutgiltiga beslutet.

Bildresultat för kombivagn

Ta gärna en titt på vår följeslagare artikel om hur de dubbla barnvagnar jämförs med varandra baserat på tester prestanda och omfattande dag till dag användning.

Varför köpa en duovagn eller kombivagn?

Dubbla sittvagnar är en stapelvara i många multi barn hushåll. Föräldrarna tycker att bekvämligheten med att ha en dubbel hjälper med dag till dag aktiviteter från att köra ärenden till resor till parken. Ibland har förmågan att spänna två barn i ett utrymme är precis vad du behöver för att få igenom ett ögonblick av galenskap eller ett måste göra ärende. Men för det mesta är det trevligt att ha en barnvagn till transport två barn så att de båda kan njuta av samma aktivitet samtidigt. Vi tror att den dubbla barnvagn är ett utmärkt komplement till alla hus med fler än ett barn promenader ålder. Var det tvillingar eller vanliga syskon, barnvagnar med enorma parasoll, stora förvaringslådor, justerbara ben vilar och fällbara ryggstöd kan göra en resa på stan en fröjd, i motsats till en lektion i tålamod.

Det finns så många saker att tänka på från budget till kvalitet, egenskaper och funktioner, att det kan lämna ditt huvud spinning. Du kanske har några frågor och farhågor om att köpa en produkt av denna typ. Hur stor? Vilken stil? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner är bara för syns skull? Denna artikel bör hjälpa allt vettigt.

Den UPPAbaby Vista imponerar i både form och funktion.

Olika typer av duovagn

Dubbla produkter finns i två grundtyper, sida vid sida (där sätena är bredvid varandra) och inline eller tandem (där sätena är en framför den andra). Båda typerna har fördelar och nackdelar. Valet av vilken stil som är rätt för ditt barn beror på vad du hoppas på och vad dina barn behöver.

Side-by-side sittplatser, som det finns i Joovy Scooter, erbjuder samma ridning upplevelse för både passagerare och förhindra argument över vem som får sitta där.

Sida vid sida

De dubbla produkter med sätena bredvid varandra är en av de vanligaste stilar. Dessa barnvagnar brukar erbjuda identiska upplevelser för både passagerare med säten och skärmtak med liknande egenskaper och justerbarhet. Både passagerare har lika stora säten, luta alternativ, Stow fickor (vissa modeller) och skydd mot väder och vind. Många har två kapell, så att varje förare har egen täckning, men även Joovy Scooter X2 med en enda kapell för både erbjuder fortfarande gott skydd för både passagerare. Sida-vid-sida produkter är relativt bred och kan vara svårare att navigera genom smala utrymmen och några dörröppningar. De skapar ofta en bredare vikta paketet och kan vara lite knepigt att lyfta och lagra med sin besvärliga storlek, särskilt om de har en 3-hjuliga design. Även om dessa produkter kan vara svårt i en knipa, gjorde de poäng högre för manövrerbarhet än inline-modeller.

Den UPPAbaby Vista med andra sätet är en inline vagn som har liknande, men ändå inte identiska sittplatser och funktioner för varje passagerare. Lutningsvinkel och benstöd inställning varierar per säte skapa sittplatser som kan leda till potentiella meningsskiljaktigheter i äldre barn på vem som får sitta där.

I kö som kombivagnar

Inline modellerna har en plats som ligger framför den andra, som ibland kallas tandem sittplatser. Problemet med inline modellerna är de två platserna har sällan samma typ av funktioner. De flesta av produkterna har en sits som kan luta mer än en annan. Vissa har bara en plats med ett justerbart benstöd. Några av modellerna erbjuder även funktioner som mellanmål brickor och en mugghållare för en passagerare, men inte för den andra. Denna typ av skillnad kan vara ett problem som väntar på att hända för föräldrar med barn i samma ålder eller med konkurrenskraftiga natur. Med några av de produkter som inte erbjuder dubbla solskydd, inline modeller verka som en bättre passform för syskon med en ålder gap än tvillingar. Dock är plus i denna stil den passar bättre i trånga utrymmen med tanke på mindre bredd. Men de är ofta svårare att driva och vända tack vare sig längre längder och små plasthjul.

duovagn 300/0

kombivagn 250/0